Qln Signature 5 och One v7 sida vid sida för storleksjämförelse. Trots att de är från två olika serier är designen likadan. En stor och en liten.
Signature-serien har sedan 80-talet varit den serie som blivit mest förknippad med Qln. Därför gick Mats "all in" när det gällde komponentkvalité inför denna modell. Mats har själv sagt att delningsfilterkomponenterna till S5 är av så löjligt hög nivå att man bara skakar på huvudet. Men det märks. Man kan koppla på elektronik för 1 miljon och de bara fortsätter att leverera.
Qln One kom 1981 och är idag uppe i version 7 och det har hänt väldigt mycket sedan dess. One v7 är en högtalare med en 5-tumsbas istället för Signatures 7-tummare. Delningsfiltret håller inte riktigt samma skakahuvudet-nivå, men det är heller inte meningen, och framför allt går det inte att få in dessa komponenter i de mindre kabinetten.
Nivån är fortfarande enormt bra, och hämtar delar från Prestige 3 och 5 men även från Signature 5.
Dessa mindre högtalare är skapade för att låta magnifikt i lite mindre rum då en mindre bas inte sätter igång rummets resonanser lika mycket, vilket kan dränka midbas och även mellanregister.
Båda finns för demo hos Hifi Puls i Sävedalen.